Avdelningen för fritid och folkhälsa, Enheten för öppen fritid

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Den öppna fritidsverksamheten är på väg in i en tid av utveckling och förändring. Utvecklingsresan innebär att vi breddar vår verksamhet från 4st fritidsgårdar till att även jobba med ungdomar i olika miljöer och sammanhang, mer aktivitetsbaserat.

Vi söker dig som vill vara med att utveckla fritiden för ungdomar i Gislaveds kommun.

Arbetsuppgifter

Som fritidsledare inom den öppna fritidsverksamheten kommer du att vara en katalysator för ungdomars idéer och en igångsättare till ett aktivt fritidsliv för kommunens ungdomar.  Det dagliga arbetet sker på skolor, fritidsgårdar, arenor och miljöer där ungdomar befinner sig.

Arbetet kräver att du är närvarande, inkännande och att du ser till ungdomars behov både i grupp och individuellt. Du skall jobba med att motivera, engagera och utmana i det aktiva skapandet, förberedandet, utförandet och utvärderingen av aktiviteter som speglar ungdomarnas egna intressen, behov och idéer.  

Som fritidsledare inom Gislaveds kommun kommer du att jobba med ungdomar dag- och kvällstid, på vardagar och helger.  Du har ett salutogent förhållningssätt och arbetar för att skapa bärande relationer som är grunden för att kunna påverka och förändra.

 Kvalifikationer

Till dessa tjänster söker vi dig som är utbildad fritidsledare, fritidspedagog eller har erfarenhet av att jobba inom öppen fritidsverksamhet med inriktning till ungdomar 12-18år. Du har hög social kompetens och trivs i en utåtriktad roll där du är engagerad, ta egna initiativ och har nya idéer. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll

Du är väl förtrogen att jobba med ungdomar utifrån ett icke formellt och ett informellt lärande. Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Det är meriterande att prata flera olika språk.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gislaveds kommun
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/29
Kontakt
  • Sven Appelgren, 0371-81357
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-81000
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-03-01

Tillbaka till lediga jobb