Utbildningsförvaltningen, Grundskola F-6 och fritidshem, Töråsskolan F-6

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Töråsskolan är en f-6 skola med en klass i varje årskurs. Totalt på skolan är vi ca 160 elever. På skolan finns två fritidsavdelningar Backen och Kullen.

Skolans elevhälsa har en central roll i skolans arbete, både förebyggande och stödjande samt är aktiva i värdegrundsarbetet. 

Tillgång till kurator och skolsköterska finns på skolan. 

Vi arbetar alla som ett team och löser eventuella utmaningar tillsammans. Våra prioriterade områden är svenska språket och jobbar aktivt för att skapa en gemensam värdegrund.

Arbetsuppgifter

Arbetet är i ett tvålärarsystem, som ger större trygghet för både pedagoger och elever. Det bidrar även till en förbättrad studiero för eleverna. Tvålärarsystemet har visat sig vara främjande för ett inkluderande klassrumsklimat. Du kommer att hålla vissa delar av undervisningen och din kollega håller i de andra delarna. 

Skolan har en organiserade rastaktiviteter under förmiddagsraster där du förväntas bidra. Rastaktiviteterna anordnas/genomförs i skolsamverkan av en pedagog från ett av våra fritidshemsavdelningar. 

 Kvalifikationer

- Du är legitimerad lärare i Förskoleklass/och/eller i årskurs F-3 samt arbetar systematiskt för att förbättra elevernas förutsättningar att uppnå maximal måluppfyllelse.

- Du är väl förtrogen med Lgr22 och du planerar din undervisning utifrån styrdokumenten. - Du har erfarenhet av arbete i skola.

- Du är insatt i arbetet med extra anpassningar.

- Du är flexibel både vad gäller innehåll och arbetstider. Allt för att möta våra elever på bästa sätt. - Du är tydlig, organiserad, välstrukturerad, lyhörd och viktigast av allt - en lagspelare.

- Du är engagerad i ditt uppdrag och brinner för att leda eleverna i deras utveckling både kunskapsmässigt och socialt.

- Du har god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

- Du trivs med att leda och/eller driva utvecklingsfrågor, främja nya tankar och idéer med dina kollegor som för Töråsskolan framåt.

- Du är lösningsorienterad och har förmåga att skapa god stämning och en god arbetsmiljö.

- Du ser fördelarna med ett kollegialt lärande.

- Du ser att samarbete och samsyn gynnar elevers utveckling. 

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut tagits! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde: 2023-11-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töråsskolan F-6, Anderstorp
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/457
Kontakt
  • Jan-Erik Ohliw, 0371-82748
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-81000
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb