Smålandsstenars förskole område 1

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Smålandsstenars förskoleområde 1 ligger i södra delen av Gislaveds kommun. Området består av 3 förskoleenheter med 8 avdelningar samt DBV. 

Vi söker nu dig som förskollärare som vill vara med att skapa barnens bästa förskola och som genom ditt förhållningssätt bidrar till att skapa förtroende och trygghet, vilket blir grunden att bygga utbildningen på.

Furugården 1 består av två avdelningar, en för de yngre barnen och en för de äldre. Just nu har vi ganska få barn inskrivna vilket gör att båda avdelningarna samarbetar under delar av dagen, men ditt huvudsakliga arbete är på avdelningen med de yngre barnen. Det kommer också ingå arbete med barn som är i behov av särskilt stöd.

Förskolan ligger i ett flerfamiljshus, det är lätt att komma ut i skogen då den finns i närområdet

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. 

Du är en trygg och medforskande vuxen om tar ett tydligt ledarskap för barngruppen. Du brinner för samspel, kommunikation och vikten av ett språkutvecklande arbetssätt, du ger barnen möjlighet att använda alla sina språkliga resurser i förskolan för att bidra till att barnens identitet och självkänsla stärks.

Varje avdelning har en halvdag till planering, då planeringspedagoger bedriver pedagogisk verksamhet med barnen. På planeringstiden arbetar vi med den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet. Alla pedagoger använder sig av digitala lärplattor som ett pedagogiskt verktyg.

Vi ser professionsutveckling och kollegialt lärande som vår största drivkraft och har olika forum där vi tillsammans med pedagogerna utvecklar vår verksamhet.

 Kvalifikationer

Under förutsättningar att erforderliga beslut fattas söker vi en legitimerad förskollärare. Vi vill att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Pedagogiska relationerna är av avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Men vi ser med fördel att du som sökande har erfarenhet av:

  • att bedriva språkutvecklande arbete i förskolan och ser mångfald som en rikedom
  • att du har kunskap om TAKK och bildstöd
  • att du vill arbeta lågaffektivt
  • att bedriva digitalt meningsskapande i förskolan

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230807
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Smålandsstenar
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/305
Kontakt
  • Petra Sjöö, 0371-81795
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-81000
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb