Barn- och utbildningsförvaltningen, Grundskola, Gullviveskolan 4-6

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.
Vi söker dig som vill få möjlighet att under 1 år arbeta som skolkurator, under tiden skolans ordinarie kurator kommer att vara föräldraledig. Elevhälsateamet, där skolkurator är en viktig del, ska stödja elevens utveckling mot utbildningens mål.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår skolkuratorsuppgift såsom kontakt med elever enskilt och i grupp, vårdnadshavare, skolpersonal och andra förekommande myndigheter. Konsultativt arbete gentemot skolledning och pedagoger samt genomförande av skolsociala utredningar på uppdrag av rektor ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Kurator/socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning samt erfarenhet av socialt arbete med barn/elever. Självständighet och samarbete ska förenas i teamarbete. Arbete med elever från andra kulturer är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-03 eller efter överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/485
Kontakt
  • Ing-Marie Hansen Paulsson, 0371-815 68
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2019-10-09
Sista ansökningsdag 2019-10-27

Tillbaka till lediga jobb