Kommunstyrelseförvaltningen, HR-avdelningen, Löneenheten

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Nu söker vi på löneenheten vår nya lönekonsult!

Löneenheten arbetar för att se till att Gislaveds kommuns medarbetare får rätt lön i rätt tid. Löneenheten fungerar även som en stödfunktion för frågor som rör lön och ersättning, pension och försäkringar. Du kommer att tillhöra ett team om 10 personer som genom nära samarbete hanterar närmare 4000 löner. Löneenheten tillhör och samarbetar nära med HR-avdelningen.

Liksom hela organisationen står löneenheten inför ett spännande arbete med att digitalisera våra arbetsprocesser för att möta dagens och morgondagens krav på service och tillgänglighet. Vi söker därför dig som ser detta som en naturlig och givande utvecklingsriktning och som kan bidra till att vi förflyttar våra positioner mot detta mål!

Arbetsuppgifter

Som lönekonsult är du en viktig del i löneenhetens arbete. Dina arbetsuppgifter är att  ge råd och stöd till kommunens medarbetare, chefer och personalredogörare samt informera och utbilda. Du administrera löner och har ett driftansvar och där du ansvarar för att våra kontinuerliga körningar blir gjorda på rätt sätt.   

Arbetsuppgifter

Som lönekonsult är du en viktig del i löneenhetens arbete. Dina arbetsuppgifter är att genom tolkning av lagar, avtal och policys ge professionellt råd och stöd till kommunens medarbetare, chefer och personalredogörare samt informera och utbilda inom området. Du administrera löner och har ett driftansvar och där du ansvarar för att våra kontinuerliga lönekörningar blir gjorda på rätt sätt.

Kvalifikationer 

För tjänsten krävs gymnasieutbildning inriktning ekonomi/administration eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har lönespecialistutbildning. Du har minst ett års erfarenhet av löneadministration eller annat administrativt arbete. Det är meriterande om du har kunskap i att tolka löneavtal och kollektivavtal, gärna inom kommunal sektor.

Som person är det av stor vikt att du är uppmärksam på detaljer, lösningsorienterad samt ger en god service. Du är företagsam, flexibel och trivs bra med att arbeta i ett team. Du har förmågan och trivs med att engagera och entusiasmera dina kollegor. Det är en självklarhet för dig att upprätthålla fullständig sekretess då du arbetar med känslig data. Vidare är du systemvan och kommunicerar väl på svenska.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/375
Kontakt
  • Julia Vikman, 037181000
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Tillbaka till lediga jobb