Barn- och utbildningsförvaltningen, Töråsskolan F-6

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Töråsskolan ligger i Anderstorp och är en F-6 skola med ungefär 180 elever. På skolan arbetar ca 35 pedagoger. Skolan är indelad i arbetslag, ett arbetslag / årskurs. Mötestid finns en eftermiddag / vecka för alla personal som arbetar i arbetslaget. Det är en viktig tid då både uppföljning sker och där arbetet för kommande veckor planeras tillsammans
Töråsskolan fritidshem är indelat i två avdelning Backen för de yngre eleverna och Kullen för de äldre eleverna. Undervisningen för eftermiddagens fritidstid planeras oftast på förmiddagstid vid ett längre pass en förmiddag i veckan. På Töråsskolan arbetar vi utifrån ett heldagslärande där våra verksamheter berikar varandra.

Töråsskolans verksamhetsmål för 2018-2019 är att skapa tillgängliga lärmiljöer i våra verksamheter där det sker ett lärande för eleverna. Vår vision är: Trygga och tillitsfulla relationer mellan elever och pedagoger där tillgängliga lärmiljöer resulterar i maximal måluppfyllelse.

På Töråsskolan har vi två välutrustade slöjdsalar för trä och metall slöjd samt för textilslöjd. Salarna används i huvudsak av våra egna elever både på skoltid och på fritidstid. Töråsskolan har en fullstor idrottshall för vår idrottsundervisning och för vår undervisning under fritidstiden.

Under hösten 2018 kvalitetsgranskades Töråsskolan av Skolinspektionen, beslutet finns att läsa på Skolinspektionens hemsida. Våra flexibla klassrum, vårt arbete kring trygghet och studiero, arbetet kring EHM mm ligger till grund för beslutet som var mycket positivt och glädjande !
Trygghet, kunskap och glädje ! är tre ord som Töråsskolan stämmer väl in på.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som slöjdlärare på Töråsskolan innebär att vara ansvarig för slöjdämnet på vår F-6 skola. Det kan också innebära möjligheter att undervisa mindre elevgrupper i behov av extra anpassningar eller särskilt stöd på olika sätt. Det kan även innebära att vara ansvarig för vår "fritidsslöjd" under eftermiddagarna. Framförallt innebär det att vara en medskapar på vår skola för att höja resultat i alla ämnen utifrån slöjdämnets möjligheter till praktisk förankring av vårt kunskapsuppdrag.

Våra tidigare slöjdlärare har haft aktiva roller kring trygghetsarbete på olika sätt. Som slöjdlärare träffar men alla elever på skolan och knyter viktiga bärande relationer.
Töråsskolans slöjdämne trä/metall och syslöjd innebär ungefär 60% tjänst, du som vill arbeta mer kommer att få kombinera med annan tid på skolan i våra övriga verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad grundskollärare med behörighet i ämnet slöjd.
Vi söker dig som har lärarlegitimation.
Tillsvidareanställning gäller vid rätt behörighet dvs lärarlegitimation.
Du som har arbetat några år som slöjdlärare men inte är fullt behörig är också av intresse för oss.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.
Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Ht 2019
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Anderstorp
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/298
Kontakt
  • Namn på kontaktperson, Telefonnummer till kontaktperson
  • Anna Lindsten, 0371-82748
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-05-31

Tillbaka till lediga jobb